4 personer
Ingredienser:
4-500 g. frisk spinatpasta svarende til 1 pakke
1 squash (ca. 200 -300 g.)
3 gulerødder
200 g. grønne asparges
200 g. ærter – fra frost eller friske
500 g. fersk laks eller ørred
Smør til stegning
Salt og peber
Sennepscreme:
2,5 dl. cremefraiche – gerne 18% men mindre kan også gøre det 😉
1 tsk. sennep eller efter smag
Saft af 1/2 citron
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Sennepscreme: Bland cremefraiche og sennep i en skål, smag til med citronsaft salt og peber. Stil dressingen på køl indtil servering.
Skræl gulerødder og skær dem i stænger.
Skær squash i helt tynde skiver på langs – du kan bruge et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Midten af squashen er svær at skære tyndt, og kan i stedet skæres i små tern.
Skær asparges i stykker på ca. 1 cm.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken i rigeligt vand med salt. Lad ærter gulerødder og asparges koge med de sidste 2 minutter. De skal bare lige blancheres, så de stadig er sprøde, og må endelig ikke få for meget.
Hæld vandet fra pasta og grøntsager og vend det sammen med squash i et stort fad med sider. Drys med salt og peber når du vender det sammen i fadet.
Steg fiskestykkerne på panden ved god varme. Først med skindsiden nedad til du kan se at de har ændret farve ca. 2/3 del op – vend og steg til de er gennemstegte, men stadig saftige. Det er vigtigt ikke at stege dem for meget, da de let bliver tørre.
Server fisken anrettet oven på grøntsagerne og med sennepscreme i en skål ved siden af.
Velbekomme!