Denne kyllingesuppe er sund, velsmagende og mættende. Jeg indrømmer, at jeg sprang over hvor gærdet er lavest og brugte suppeurter fra frost og kød/melboller fra frost.
Suppen bliver endnu mere lækker, hvis du bruger friske grøntsager og bruger kyllingekødet i suppen.
4 personer
Ingredienser:
3 stk. hele kyllingelår (over og underlår) dvs. 3 stk. underlår og 3 stk. overlår.
1,2 l Vand
1 ½ ts. salt
Fyld:
½ pose suppeurter fra frost.
kyllingekød eller ½ pose kød og melboller
salt og peber
Fremgangsmåde:
Del kyllingelårene så du har over og underlår for sig
Kom kylling i en gryde med 1,2 liter vand og 1½ ts. salt
Bring det i kog og lad det koge i 15 minutter. Skum overfladen et par gange undervejs.
Placer gryden med det kogende indhold i ecokuben – Den moderne høkasse og lad den stå i minimum 3 timer.
Tag kyllingen op af suppen, pil kyllingekødet fra benet og brug det evt. i suppen
Kog suppen op igen tilsæt suppeurter og kyllingekød eller kød og melboller som på billedet. Smag til med salt og peber.
Tip: Kyllingekødet er også lækkert stegt på panden til kyllingekebab dagen efter. Måske sammen med en lækker salat. – Wupti så var der aftensmad til 2 dage :o)
ecokuben den moderne høkasse.
Sparer både tid og energi – lær mere om høkassekogning her: ecokuben, den gl. dags høkasse i nye klæder | ecoinvent