Opskrift på skøn hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er super nemt at lave, bare man har lidt tålmodighed, da det skal trække i 3 dage, inden man kan nyde den lækre saft.
Ingredienser:
Ca. 55 store hyldeblomstskærme
2 l. vand
1,2 kg. sukker
4 tsk. citronsyre (til levnedsmiddelbrug)
3-4 økologiske citroner
Fremgangsmåde:
Pluk hyldeblomsterne og ryst dem så de er fri for små dyr.
Klip det meste af stilkene af og put blomsterne i et par store glas eller en stor gryde.
Skær citronerne i skiver og put dem ned til hyldeblomsterne.
Drys citronsyre på hyldeblomster og citroner.
Opløs sukker i vandet og kog sukkerlagen op. Hæld den kogende sukkerlage på citroner og hyldeblomster.
Rør blandingen lidt rundt med en grydeske og sæt det på køl i 3 dage.
Si saften igennem et klæde.
Da der ikke er konserveringsmiddel i denne opskrift, skal saften opbevares på køl, og drikkes inden for få dage eller puttes i fryseren. Her kan man bruge isterningebakker eller plastflasker.
Den færdige saft blandes op med vand efter smag – ca. i forholdet 1:4.