Grønkålssuppe i høkasse
Sundt, nemt og super lækkert
Ingredienser:
1 pakke bacon i tern
1 til 2 porrer
3 gulerødder
500 g kartofler
250 g frisk grønkål (evt. det færdige i pose)
1½ liter grøntsagsbouillon
salt
peber
Rengør Porre og gulerod og skær porre i skiver og gulerod i tern
Skræl kartofler og skær dem i grove tern
Grønkål skylles grundigt – ribbes og hakkes lidt groft.
Steg bacontern i en gryde
Når bacon er gyldent tilsættes gulerødder, porre og kartofler. Grøntsagerne bruner med et par minutter.
Tilsæt grønkål og bouillon
Kog det hele op og lad det koge 3-5 minutter til alt er gennemvarmt.
Sæt gryden i ecokuben – den moderne høkasse og lad det stå i en times tid til kartoflerne er møre.
Hvis du har skåret kartofler i mindre tern kan du evt nøjes med ½ time.
Men jo længere retten står i Høkassen jo mere smagfuld.
Velbekomme :O)
Bemærk: Ifølge fødevarestyrelsens anbefalinger bør temperaturen i retten ikke komme under 65 gr.