En opskrift du bare må prøve! Denne opskrift er én af mine absolutte favoritter til vores kødfrie dage.
Den er såå lækker – og det er dobbelt win win for klimaet fordi retten er uden kød og kan færdigtilberedes i ecokuben.
Jeg har lånt opskriften fra stinna.dk og tilpasset den så den kan tilberedes i ecokuben.
4 personer
Tilberedningstid ca. 20 min + 1 time i ecokuben.
Fleksible spisetider: Retten kan altid kan stå længere tid i ecokuben indtil hele familien er klar til at spise.
Ingredienser:
1 spsk. olivenolie
2 løg
1 fed hvidløg
1 squash
2 peberfrugter
2 gulerødder
1 dåse kidneybønner
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. mild paprika
1/4 L fløde
salt og peber
Tilbehør: kogte vilde ris, som i øvrigt også kan tilberedes i ecokuben.
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg
Skær squash, peberfrugter og gulerødder i stykker
Sauter løg og hvidløg i olie og tilsæt paprika. Lad det stege et øjeblik og tilsæt derefter squash, peberfrugter og gulerødder.
Skyl kidneybønnerne grundigt og tilsæt dem.
Tilsæt tomatpuré og fløde. Smag til med salt og peber.
Lad retten koge 2 minutter til alt er gennemvarmt
Væsken skal næsten dække ingredienserne – ellers spædes til med en smugle vand
Sæt den kogende ret i ecokuben i ca. 1 time.
HUSK: Hvis retten er kommet under 65 grader i ecokuben, skal den lige hurtigt på komfuret igen og koges op.
Tip: Man kan erstatte 1/3 del af paprikaen med røget paprika. det giver en rigtig god smag.
ecokuben den moderne høkasse.
Sparer både tid og energi - lær mere om høkassekogning her: ecokuben, den gl. dags høkasse i nye klæder | ecoinvent